Wonen in Duitsland wordt steeds populairder

wonen duitsland
Ingrid december 6, 2019 Geen reacties

Wonen in Duitsland is een trend
Verhuizen naar Duitsland: er zijn steeds meer Nederlanders die ervoor kiezen om in dit land te gaan wonen. De redenen voor hun emigratie lopen uiteen. Ze gaan voor de rust, voor de grote huizen of voor het goedkope Duitse leven. Er zijn zelfs Nederlanders die puur en alleen voor het wonen de grens overtrekken en in Nederland blijven werken. Vanwaar deze trend? Wat maakt wonen, leven en/of werken bij de oosterburen onder Nederlanders zo geliefd?

Vrijstaand wonen voor weinig geld
Veel Nederlanders kunnen het zich niet veroorloven om een vrijstaande woning in Nederland te kopen. Eenvoudigweg omdat dit in ons land met een normale baan lang niet voor iedereen betaalbaar is. Woningen in ons kleine landje zijn relatief duur. Kies je daarentegen voor een woning in Duitsland, zie bijvoorbeeld Hollandimmocenter.com voor een breed aanbod, dan kun je voor hetzelfde bedrag of minder en stuk groter, ruimer en vrijstaand wonen. Duitse woning, boerderijen en panden zijn al snel 30 tot 50 procent goedkoper dan hier in Nederland. En dat scheelt natuurlijk flink in de portemonnee!

Een hoge levensstandaard: wonen, leven en werken
De Duitse levensstandaard staat bekend als hoogwaardig. Veel Nederlanders weten dat en willen daar wel eens iets van proeven. Zo zijn Duitse woningen van topkwaliteit en goed ge├»soleerd. Boodschappen doen in Duitsland betekent kwaliteit kopen voor een aangename prijs. Duitse auto’s zijn aanzienlijk goedkoper dan in Nederland, terwijl hetzelfde geldt voor het boeken van een vliegvakantie. De gezondheidszorg in Duitsland en het onderwijs zijn van een zeer hoog niveau. En verder kun je rekenen op goede toeslagen, een kinderbijslag die veel hoger is dan in ons kikkerlandje en goede en veilige wegen. En heb je een baan gevonden in Duitsland? Dan kun je rekenen op een bovengemiddeld inkomen en relatief veel vakantiedagen; uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet.

Herkenbare cultuur en prachtige natuur
Prettig aan wonen in Duitsland is voorts de voor Nederlanders herkenbare Duitse cultuur. Duitsers zijn vriendelijke en sociale mensen en uiterst punctueel. Combineer dit gegevens met de schitterende natuurgebieden bij onze oosterburen en het plaatje is compleet: wonen en weken in Duitsland is heerlijk! Qua natuur valt er in Duitsland enorm veel te genieten. Denk aan het prachtige Zwarte Woud, de schitterende bergen in het zuiden van Duitsland en de wintersportgebieden rond Winterberg. En deze plekken zijn natuurlijk nog maar en kleine greep uit de vele voorbeelden van oogverblindende plekken die je in Duitsland vindt.

Bekijk nu online ons grote en betaalbare huizenaanbod
Aarzel niet langer als je de kans krijgt om in Duitsland te gaan wonen en werken. Via Hollandimmocenter.com kun je grote, ruime en prima betaalbare woningen vinden in heel Duitsland. Huizen waar je de vingers bij aflikt en, nog mooier natuurlijk, huizen die financieel haalbaar zijn voor mensen met een gemiddelde beurs. Natuurlijk kun je ook, als je spaargeld hebt, een vakantiehuisje kopen in Duitsland om in te inverteren en/of om te verhuren. Heb je vragen, bel dan gerust onze klantenservice voor meer informatie!