Trampoline oefeningen

trampoline
Ingrid maart 10, 2021 Geen reacties

Trampolinespringen is niet alleen urenlang vermaak voor kinderen! Ook volwassenen kunnen effectieve trampoline-oefeningen doen. Volgens een onderzoeksrapport van NASA is trampolinespringen bijna 70 procent effectiever dan andere vormen van rigoureuze cardiovasculaire oefeningen – zoals joggen of hardlopen.
Trampolinespringen is zowel een low-impact als een high-intensity oefening, en is dus goed voor gewichtsverlies. Met een verscheidenheid aan leuke trampoline-oefeningen voor volwassenen, zijn er tal van overtuigende redenen om trampolinespringen in uw fitness routine op te nemen, waaronder verbeterde coördinatie en corekracht, verbeterde spierontwikkeling, beter evenwicht, verbeterde cardiovasculaire conditie en verminderde impact op botten en gewrichtsbanden. Als je trampolinespringen wilt opnemen in je dagelijkse fitness schema, zijn hier een paar eenvoudige trampoline-oefeningen voor gewichtsverlies om je op weg te helpen:

1) De rechte sprong

In deze traditionele trampoline houding buig je je armen en knieën lichtjes terwijl je op en neer springt. Deze eenvoudige beweging verbrandt effectief calorieën, maakt gewrichten en gewrichtsbanden los, warmt je lichaam op en bereidt je voor op een intensieve workout. Lichtjes stuiteren op de plaats biedt ook een uitstekende methode om af te koelen nadat je training is voltooid. Test je conditie door gedurende 2 minuten op de plaats te springen. Hoeveel keer kunt je op en neer stuiteren? Controleer je resultaten na een maand, om te zien hoe je snelheid en behendigheid is verbeterd!

2) Tuck Springen

Voor een tuck jump begin je met een paar traditionele trampoline sprongen om je een beetje warm te krijgen. Breng dan, als je hoger springt, je knieën naar je borst op de top van de sprong. Je kunt ook je knieën afwisselen. Hoe hoger je stuitert, hoe meer energie je lichaam zal verbruiken (en hoe meer calorieën je zal verbranden). Trek je knieën onder je romp voor een intensievere core workout, die ook stabiliteit en kracht opbouwt.

3) Pike jumps

Laat je core echt werken met pike jumps. Hiervoor moet je je benen recht houden en je tenen recht voor je uitsteken in de lucht. Spring herhaaldelijk van links naar rechts, en zelfs van voor naar achter, met je voeten bij elkaar, waarbij je tegelijkertijd landt en weer opstijgt. Deze sprong is een uitstekende manier om de kern van de buikspieren te verstevigen en je in conditie te brengen. Probeer zoveel mogelijk sets te voltooien in 30-60 seconden, voordat je een korte rustpauze neemt en opnieuw begint.

4) Split pike jumps

Een split pike sprong lijkt op een ster sprong en wordt van oudsher gebruikt bij gymnastiek- of aerobic training, maar het is veel leuker op een trampoline! Split pike jumps op een trampoline ontwikkelen cardiovasculaire fitheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. Streef naar sets van 30-60 seconden, met korte pauzes ertussen. Begin met je voeten bij elkaar en armen langs je zij. Spring hoog in de lucht, doe je benen uit elkaar en til je armen op om de ster-positie te creëren op de top van elke sprong. Land in dezelfde positie als je startpunt.

5) Handen en Knieën Springen

Deze maakt gebruik van meerdere delen van je lichaam. Je springt met een platte rug, voordat je landt in een katachtige houding op handen en voeten. Vergeet niet om je handen en knieën sterk te houden als je landt. Zorg er ook voor dat je je armen goed strekt als je springt voordat je landt. Begin langzaam en probeer je houding te perfectioneren met de handen en knieën sprong. Verhoog geleidelijk de duur van elk interval, om een cardiovasculaire workout met hoge intensiteit te bereiken
We hopen dat je deze trampoline oefeningen voor volwassenen praktisch en nuttig vindt!