Een huis kopen in Duitsland? Profiteer nu van de pluspunten van Duitse woningen

Wonen in Duitsland
Ingrid december 17, 2019 Geen reacties

Emigratie is al jarenlang populair in ons land. Dat blijkt wel uit tv-programma’s als Ik vertrek of Grenzeloos verliefd. Nederlanders die besluiten hun geluk over de grens te beproeven, kiezen – zo merken we bij Hollandimmocenter.com – steeds vaker voor vestiging in Duitsland. Terecht, want een wonen en leven in Duitsland kent veel pluspunten. Een van de meest aantrekkelijke kanten van leven in Duitsland, zijn de voordelige woningprijzen. Een huis kopen in Duitsland is al snel 30 tot 50 procent goedkoper dan in ons eigen land. Een groot aanbod aan fraaie woningen verspreid over heel Duitsland vindt u op onze website Hollandimmocenter.com. Maar de grote en goed betaalbare woningen zijn niet het enige argument om de grens over te steken richting het oosten. Onze oosterburen hebben nog veel meer moois te bieden!

Huizen van topkwaliteit met veel ruimte

Woningen in Duitsland staan erom bekend dat ze robuust en sterk zijn. Duitsland is niet voor niets het land waarvandaan Nederland veel bouwmaterialen en apparatuur importeert. U heeft met de aankoop van een Duits huis dan ook de garantie op een woning die kwalitatief hoogstaand is en doorgaans uitstekend is geïsoleerd. Daarbij: een Duits huis komt nooit alleen, maar bevat vaak een ruim perceel. U woont dus meestal niet, zoals in Nederland, hutjemutje op elkaar.

Relatief goedkoop leven en relaxed werken

Duitsland is over het algemeen een goedkoper land om in te wonen en leven dan Nederland. Autorijden is bij onze oosterburen een stuk betaalbaarder: de auto’s zijn goedkoper, terwijl u ook voor de brandstof aanzienlijk minder betaalt. Boodschappen doen in Duitsland is ook geen straf: Duits eten en drinken is van superieure kwaliteit en bij de meeste supermarkten goedkoper dan in ons eigen land. Gaat u ook in Duitsland werken, dan kunt u doorgaans rekenen op een goed salaris en veel vrije dagen. Meestal hebben Duitsers meer vakantiedagen en vrije uren dan hun Hollandse evenknieën.

Hoogstaande sociale voorzieningen

Bij onze oosterburen zit het wel goed met allerlei sociale voorzieningen. Zo is de kinderbijslag al snel drie- tot viermaal zo hoog als in Nederland. Het onderwijs is van een hoog niveau en goed georganiseerd. Verder beschikken de Duitsers over een prima sociaal vangnet, een goede gezondheidszorg en uitstekende tandartsen. Redenen genoeg dus om een huis te kopen in Duitsland en voor emigratie te kiezen. Bekijk nu het grote huizenaanbod op Hollandimmocenter.com om te kijken of er voor u een geschikte woning tussenzit!

Prachtige natuurgebieden met voldoende ruimte

Duitsland is een enorm uitgestrekt land met tal van indrukwekkende natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan het gebied rond de Moezel, met zijn prachtige wijngaarden en gezellige dorpjes. Of aan de uitgestrekte bossen in meerdere gebieden in Duitsland, zoals in het Nationaal Park Berchtesgaden in het zuiden. Prachtige streken zijn ook de Eifel, de vele mooie meren verspreid over Duitsland en het skigebied rond Winterberg. En wat te denken van het schitterende natuurpark Schleim, gelegen in het noorden van van Sleeswijk-Holstein? Hier vindt u rustieke meren, stille weilanden, uitgestrekte bossen en ideale wandelroutes. Tijd om te verhuizen naar Duitsland dus. Een geschikte woning is niet moeilijk te vinden, want daarvoor kunt u terecht bij Hollandimmocenter!